Stappenplan

Stage-Euro verzorgt het volledige proces van een (afstudeer)stage of traineeship in Europa. Het proces ziet er als volgt uit:

 1. Inschrijven: Je schrijft je vrijblijvend en kosteloos online in door middel van het inschrijfformulier op de website van Stage-Euro.
 2. Eerste contact: Je wordt benaderd door een medewerker van Stage-Euro. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek via Skype.
 3.  Intake: Tijdens dit gesprek bespreken we je programma wensen en leggen wij de processen uit. Het gesprek is er ook voor bedoeld om een goede indruk van jou en je motivatie te krijgen.
 4. Selectie: Aan de hand van de intake zullen we beslissen of we de daadwerkelijke bemiddeling zullen starten. Om deel te kunnen nemen aan een programma in Europa hoef je niet de hoogste cijfers te hebben, maar motivatie is essentieel. In sommige gevallen kunnen we beslissen tot een extra interview in het Engels. Dit zal telefonisch plaats vinden met 1 van onze Amerikaanse medewerkers. 
 5. Aanbetaling: Om de inschrijving af te ronden vragen we een aanbetaling, dit is een bedrag van €350,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de totale bemiddelingskosten. 
 6. Samenstellen documenten: Wanneer de aanbetaling is voldaan gaan we aan de slag met je cv en je motivatiebrief. Voor deze documenten krijg je voorbeelden aangeleverd welke zijn opgesteld aan de hand van de standaard van het land van keuze. Je krijgt feedback op de documenten die je aanlevert net zo lang totdat deze aan de eisen voldoen. Je wordt gedurende deze periode door 1 van onze Engelstalige medewerkers begeleid.
 7. Bemiddeling: Gedurende deze periode zullen we je introduceren bij verschillende bedrijven in jouw land van keuze. Je hoeft hier geen bijdrage aan te leveren. We houden je op de hoogte van de stand van zaken totdat er een mogelijke match gevonden is. Wanneer wij een positieve reactie ontvangen van een bedrijf zullen we je hierover inlichten en de achtergrond van het bedrijf en positie sturen.
 8. Pre-intake: Wanneer er een bedrijf gevonden is zal een interview volgen tussen jou en het bedrijf. Alvorens je dit gesprek hebt zullen we een pre-intake met je voeren. Tijdens dit gesprek leggen we uit wat je kan verwachten en zullen we een interview met je oefenen.
 9. Interview: Nu volgt je interview met het bedrijf. Dit gesprek heeft het meeste weg van een sollicitatie gesprek. Je kan als student ook de nodige vragen stellen over de stage en het bedrijf. Aan de hand van het interview wordt besloten of je wordt aangenomen.
 10. Contracten & betaling: Wanneer je bent aangenomen zullen de contracten getekend worden en zal je het resterende bedrag van de bemiddeling voldoen.
 11. Huisvesting: Ongeveer 2 weken voor je vertrek gaan we bezig met je huisvesting. In samenwerking met Stage-Euro zal er passende huisvesting geregeld worden. We raden je aan de eerste nachten in een hotel te verblijven om vervolgens de appartementen te bekijken en hier je keuze uit te maken.
 12. Vlucht: Laatste stap is het boeken van je vlucht. Deze kun je zelf óf tegen voordelig tarief via Stage-Euro boeken.

Vacatures

 • Operations and Property Management

  Join the team of an international property management company in the United Kingdom or Ireland and gain…

  zoom
 • Marketing

  Assist the marketing team to maximize the awareness of this company's products and services on a B2B…

  zoom
 • Content Management

  Content Management intern in Hamburg needed! Your native language is Dutch? You are able to work independently…

  zoom
Bekijk meer vacatures

Reviews

Lees meer reviews

Het laatste nieuws

Lees meer nieuwsberichten