clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Plaatsingen in Europa
certificate
Geaccrediteerde programma's

FAQ

Zijn alle programma's betaald?

Stage-Euro verzorgt veel betaalde stages en traineeships. Ga er vanuit dat een programma korter dan 4 maanden vaak onbetaald is. Gemiddeld verdien je tussen de €250 en €600 per maand met een betaalde (afstudeer)stage. Traineeships hebben in het algemeen een duur van 1 jaar; hier kan je een loon tussen €400 en €1500 per maand verwachten.

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Wij raden aan om 4 tot 6 maanden voor de start van je programma te starten met het proces. Je kan je nog tot 1 maand voor de start van je programma inschrijven.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld zitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

In sommige gevallen kan het heel snel gaan. Wanneer je je inschrijft volgt eerst een interview, aanbetaling, samenstellen documenten en dan kan Stage-Euro starten met de bemiddeling. Hou rekening met gemiddeld 2 maanden doorlooptijd. Last-minute plaatsingen kunnen vaak binnen 1 maand rond zijn.

Regelt Stage-Euro ook huisvesting?

Ja, Stage-Euro helpt met het vinden van passende huisvesting. Je zal de huisvesting wel zelf vast moeten leggen.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-Euro een passend bedrijf vindt?

Bij Stage-Euro doen we er alles aan om je te plaatsen bij een passend bedrijf. Helaas kunnen wij geen garanties geven. Mochten wij 3 weken voor aanvang van je stage nog geen passende mogelijkheid hebben gevonden dan krijg je €125,- van de aanbetaling retour. Bekijk hiervoor wel de voorwaarden.

Kan ik solliciteren voor een programma uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. De vacatures op onze site zijn slechts een greep uit de 400 plekken die wij beschikbaar hebben. Door middel van een intake interview met jou kunnen wij de perfecte match te vinden tussen wat jij wilt, en wat onze bedrijven kunnen bieden.

Kan ik de locatie van mijn programma kiezen?

Ja, je kunt dit aangeven tijdens het intake interview met ons.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Normaal gesproken werken wij altijd via Skype, waar je elkaar ook kunt zien en horen, maar je kunt ook bij ons langskomen voor een intake interview op het kantoor.

Wat voor taken en verantwoordelijkheden kan ik verwachten tijdens mijn stage, en wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Tijdens een traineeship heb je normaal gesproken meer verantwoordelijkheid en is de periode langer dan bij het lopen van een stage(6 tot 18 maanden). De duur van een stage is meestal 3 tot 6 maanden, met uitloop tot maximaal 12 maanden. Stagiaires hebben ook minder verantwoordelijkheden, hoewel je in beide leerprocessen ongeveer het zelfde leert. Beide programma's bieden wij al aan voor een periode van 2 maand of meer!

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Wij hebben liever dat het contact tussen jou begeleider en het stage bedrijf via ons geregeld wordt, dit om miscommunicatie te voorkomen. Wij zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-Australia ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Het eerste voordeel is dat wij het hele stage-proces op ons nemen en jou hierin ondersteunen, van het begin tot het eind. Wij geven advies en helpen jou bij het voorbereiden van interviews, het klaarmaken van de benodigde documenten, het vinden van een stage bedrijf dat perfect bij jou past, maar ook hulp bij het vinden van huisvesting en bij het boeken van je vlucht. Stage-Euro is ook 24 uur per dag bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en het bieden van hulp vanaf het eerste contact met Stage-Euro tot op het moment dat je weer in Nederland bent. De bedrijven waar wij stages aanbieden zijn gecontroleerd door ons om er zeker van te zijn dat zij een passende stage van hoge kwaliteit kunnen leveren. Een ander voordeel is dat de kans op een betaalde stageplek via ons veel groter is!