clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Plaatsingen in Europa
certificate
Geaccrediteerde programma's

FAQ

Zijn alle (afstudeer) stages betaald?

Bij het overgrote deel van de (afstudeer) stages die door Stage-Euro worden aangeboden ontvang je een vergoeding. Hierbij kun je denken aan een salaris van €250,- tot €600,- per maand. Bij stages tot 4 maanden ontvang je veelal geen salaris.

Wanneer moet ik mij inschrijven?

Je kunt je op ieder moment bij Stage-Euro inschrijven voor een (afstudeer) stage in een Europese stad. Wel is het verstandig om dit twee tot zes maanden voor de start te doen, zodat alles ruim op tijd geregeld kan worden. We accepteren studenten tot één maand voor de start van de stage, hiervoor gelden aangepaste voorwaarden.

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld zitten vanaf inschrijving tot plaatsing bij een bedrijf?

Dit varieert per persoon, maar gemiddeld kun je denken aan 2 maanden doorlooptijd van inschrijving tot plaatsing. Last minute plaatsingen zijn vaak binnen een maand rond, maar hierbij gelden wel aangepaste voorwaarden.

Regelt Stage-Euro ook huisvesting?

Ja, na je intakegesprek ontvang je van ons een housingfolder met hierin alle opties voor huisvesting in de stad waar je stage gaat lopen of afstudeert. Je kunt verblijven in een studentenhuis, of kiezen voor een studio of appartement. Nadat je een geschikte plek hebt gevonden, kun je zelf contact opnemen met de verhuurder. Veel studenten en young professionals kiezen er echter voor om eerst een paar nachten in een hostel of hotel te verblijven en vanuit daar verschillende woonruimtes te bekijken: een slimme zet om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt.

Kan ik een garantie krijgen dat Stage-Euro een passend bedrijf vindt?

We gaan er alles aan doen om jou bij een bedrijf te plaatsen die aan al jouw wensen voldoet. Wanneer we een potentiële match hebben gevonden wordt er een sollicitatie interview ingepland tussen jou en het bedrijf. Is dit niet het bedrijf voor jou? Dan zoeken we verder naar andere bedrijven. Mocht het zo zijn dat we 3 weken voor de aanvang van je stage nog geen passend bedrijf hebben gevonden, dan krijg je een deel van je aanbetaling retour, maar dit komt bijna nooit voor.

Kan ik solliciteren voor een programma uit jullie lijst met vacatures?

Ja, dat kan. Naast persoonlijke bemiddeling om een geschikt bedrijf te vinden voor studenten en young professionals, kan iedereen vanaf 18 jaar reageren op de vacatures op onze website. Goed om te weten: dit is slechts een greep uit de honderden stageplekken die wij aanbieden.

Kan ik de locatie van mijn (afstudeer) stage kiezen?

Ja, tijdens het intakegesprek kun je aangeven naar welke stad jij wilt voor je (afstudeer) stage.

Kan ik jullie ook op het kantoor bezoeken om over mijn mogelijkheden te praten?

Ja, als je liever bij ons op kantoor langs komt om face-to-face de mogelijkheden te bespreken, dan kan dat ook.

Wat zijn de voordelen van het regelen van mijn stage via Stage-Australia ten opzichte van het vinden van mijn eigen stage?

Natuurlijk kun je zelf op zoek naar een passende stage. Echter zijn de bedrijven in Europa lastig te benaderen en kan de juiste bemiddeling het verschil maken. Niet alleen in het vinden van een stage die precies aan jouw wensen voldoet, maar ook in het sollicitatieproces. Stage-Euro neemt het hele proces uit handen en ondersteunt jou in alle stappen, van begin tot eind. We gaan in ons netwerk van bedrijven - die allemaal zijn gecontroleerd op kwaliteit - op zoek naar de beste match én geven je advies en begeleiding. Zo helpen we je bij het op orde brengen van alle benodigde documenten - zoals je CV en motivatiebrief - het voorbereiden van je sollicitatiegesprek, het vinden van huisvesting en het boeken van je vlucht of treinkaartje. Stage-Euro is 24/7 bereikbaar voor vragen en hulp, vanaf het eerste contact tot het moment dat je weer thuis bent. En nog een leuk extraatje: bij stages met bemiddeling vanuit Stage-Euro is een vergoeding in de meeste gevallen gegarandeerd!

Is het mogelijk dat mijn begeleider van school contact opneemt met mijn stage bedrijf?

Om miscommunicatie te voorkomen hebben wij liever dat al het contact tussen jouw stagebegeleider en het stagebedrijf via ons verloopt. Wij zijn in geval van nood 24/7 bereikbaar.