clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Plaatsingen in Europa
certificate
Geaccrediteerde programma's

Amsterdam

Natuurlijk kun je ook dichter bij huis blijven en voor een (afstudeer) stage in de Nederlandse hoofdstad kiezen. Door te wonen in werken in Amsterdam leer je de stad niet alleen écht kennen, maar boost je ook nog eens je CV! Wij kunnen jou helpen om die droom te verwezenlijken.

Als ervaren bemiddelingsbureau is Stage-Euro gespecialiseerd in het verzorgen van kwaliteitsstages in het gevarieerde bedrijvenaanbod van Amsterdam, met nationale én internationale focus. Ideaal voor studenten en young professionals die de stap naar het buitenland (nog) te groot vinden, maar wel op zoek zijn naar een unieke ervaring in een stad vol gezelligheid en een mix van culturen. Nog een voordeel? In tegenstelling tot het buitenland, zijn Nederlandse bedrijven zeer ervaren met (afstudeer) stages.

We plaatsen je bij een passend bedrijf dat precies voldoet aan jouw wensen, ondersteunen in het vinden van huisvesting en het afsluiten van je verzekering. Ook informeren we je over alle ins- and outs van Amsterdam. Lees hieronder meer over de verschillende programma’s die wij aanbieden aan studenten, net afgestudeerden en young professionals. 

Onze programma's

Via Stage-Euro kun je stage lopen of afstuderen in Amsterdam, gewoon in het Nederlands. Bekijk hieronder wat de verschillende programma’s inhouden: 

Stages
Tijdens een stage werk je mee binnen een bedrijf en word je getraind in jouw vakgebied. Je doet veel praktijkervaring op, zult hard moeten werken en krijgt verantwoordelijkheden, maar wel altijd onder begeleiding. Perfect om je CV mee aan te vullen en nét een streepje voor te hebben op het moment dat je gaat solliciteren voor je eerste baan. Gemiddeld duren stages drie tot zes maanden waarbij je fulltime – gemiddeld 40 uur per week - aan de slag gaat, maar op aanvraag kunnen we ook een korter of langer programma voor je verzorgen. 

Afstuderen
Tijdens het afstuderen zal je onder andere een project of onderzoek uitvoeren voor je stagebedrijf dat voorafgaand in samenspraak met jou en je school is gedefinieerd. Vaak werk je daarnaast mee binnen het bedrijf. Meestal is de verhouding 80% meewerken en 20% werken aan je afstudeerproject. Dit doe je gedurende 3 tot 6 maanden voor 40 uur per week.

Bij het overgrote deel van de (afstudeer) stages die worden aangeboden door Stage-Euro ontvang je een vergoeding variërend van €250 tot €600 per maand. Sommige bedrijven bieden naast een salaris ook vergoedingen in de vorm van huisvesting, mealplans of vervoerskosten.

Tijdens je intakegesprek is het belangrijk dat je precies aangeeft wat je wensen zijn, zodat wij op zoek kunnen gaan naar het perfecte bedrijf voor jouw (afstudeer) stage. Nadat we een match hebben gevonden wordt er - voorafgaand aan je tijd in Amsterdam - samen met jou, je stagebedrijf en eventueel je school een trainingsplan opgesteld waarin je werkzaamheden duidelijk worden. Zo weet je precies weet wat je te wachten staat. 

Richtingen

Bij Stage-Euro kun je als MBO, HBO en universitaire student, net afgestudeerde, of young professional terecht voor (afstudeer) stages in vrijwel alle denkbare richtingen. Hieronder kun je een overzicht vinden van de meest voorkomende branches. Staat jouw richting hier niet bij? Neem dan contact met ons op via info@stage-euro.nl.

 • Bedrijfskunde/Management
 • Eventmanagement
 • Film/TV
 • Grafisch design/ontwerp
 • Health care
 • Hospitality/Toerisme
 • Fashion
 • Human Resources (HR)
 • ICT/Informatica
 • International Business
 • Juridisch
 • Logistiek/Distributie
 • Luchtvaart (techniek)
 • Marketing/Communicatie
 • Media & Entertainment
 • Sport (management)
 • Techniek/Bouwkunde/Electro
 • Technische Bedrijfskunde
   

Huisvesting

Na je intakegesprek ontvang je van ons een housingfolder met hierin alle opties voor huisvesting in Amsterdam en tips & tricks. Je kunt verblijven in een studentenhuis, of kiezen voor een studio of appartement. Nadat je een geschikte plek hebt gevonden kun je dan zelf contact opnemen met de verhuurder. Veel studenten en young professionals kiezen er echter voor om eerst een paar nachten in een hostel of hotel te verblijven en vanuit daar verschillende woonruimtes te bekijken: een slimme zet om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt.

Bekijk hier de gemiddelde prijzen voor alle vormen van huisvesting in Amsterdam.

Inschrijven

Je kunt je op ieder moment bij Stage-Euro inschrijven voor een (afstudeer) stage in Amsterdam. Wel is het verstandig om dit twee tot zes maanden voor de start te doen, zodat alles ruim op tijd geregeld kan worden. We accepteren studenten tot één maand voor de start van de stage, hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden.

Schrijf je vandaag nog in via ons inschrijfformulier. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met je op om een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in te plannen, waarin we je vertellen over alle mogelijkheden. Inschrijven en het intakegesprek zijn kosteloos en vrijblijvend!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@stage-euro.nl of 020 68 23 026. 

Inschrijven