clock
Persoonlijke service
thumbs-up
Alles tot in de puntjes geregeld
euro
Betaald programma gegarandeerd
people
Plaatsingen in Europa
certificate
Geaccrediteerde programma's

Scholen

Stage-Euro werkt samen met meerdere MBO, HBO en WO instellingen. De samenwerking is voornamelijk bedoeld om de stage kwaliteit te waarborgen. Daarnaast kunnen studenten die zich via hun opleidingsinstituut aanmelden bij Stage-Euro een korting ontvangen.

Stage-Euro werkt ook op internationaal gebeid samen met universiteiten, voornamelijk binnen de EU en de Verenigde Staten.

Op de volgende punten kan Stage-Euro ondersteuning bieden aan uw opleidingsinstituut:

Informatiebijeenkomsten

Voor veel studenten is het lastig om aan een stage in het buitenland te beginnen. In veel gevallen hebben studenten een extra duwtje in de rug nodig. Waar moet een student precies aan denken voor een stage in het buitenland? Wat gaat een stage in het buitenland kosten? Kan de student ook zelf op zoek naar een stage? Uiteraard kan een student zelf op zoek naar een stage en Stage-Euro heeft hier handige tips voor.

Stage-Euro kan:

  • Zowel overdag als 's avonds korte informatie sessies houden voor kleine groepen studenten;
  • Met een informatiestand aanwezig zijn op georganiseerde dagen door het opleidingsinstituut. De student kan al zijn vragen stellen en wij beschikken over de nodige folders en informatie. Ook kan Stage-Euro op elke gewenste dag een informatiestand opbouwen binnen de school om studie en stage in het buitenland te promoten;
  • Persoonlijke informatiegesprekken met student, docent en ouder voeren indien gewenst;
  • Informatie pakket met folder en posters voor de school verstrekken. De folders kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op een International Office.

Het betekent niet dat wij enkel informatie verschaffen voor studenten die een mogelijke stage bemiddeling door Stage-Euro willen laten uitvoeren. Wij moedigen studenten aan zelf een stage te bemachtigen en wij kunnen de studenten hiermee goed op weg helpen.

Het grootste voordeel voor een student om een stage via Stage-Euro te laten regelen is het aanbod van betaalde stages. Het vergt een investering van de student, het betaalt zich echter terug d.m.v. een betaalde stage.

Beschikbare stageplaatsen

We sturen u graag vrijblijvend en gratis maandelijkse een lijst met beschikbare stageplaatsen in diverse Europese landen. In deze lijst vindt u een duidelijk overzicht van stageplaatsen en de vergoeding die de studenten krijgen. U kunt uitgaan van een maandelijkse update van ongeveer 50 tot 100 stageplaatsen. Aanmelden: info@stage-euro.nl

Opzetten uitwisselingsprogramma's

Veel studenten willen naast een stage ook een studie in het buitenland doen. Europa is onder de studenten zeer populair. Een onderdeel van het netwerk van Stage-Euro bestaat uit Europese Universiteiten. Stage-Euro biedt haar netwerk en service aan voor het opzetten van uitwisselingsprogramma’s en partnerships tussen Nederlandse en andere Europese opleidingsinstituten.

Contact

Interesse in de service van Stage-Euro? We komen graag langs voor een gesprek. Neem gerust contact op met ons via:

Mail: info@stage-euro.nl
Telefoon: 020 68 23 026